Wat een succes!

De 71ste editie van de Beemster Bijenmarkt. Na twee jaar mocht het eindelijk weer. Een vrolijke en gezellige markt waar de bloemetjes en de bijtjes centraal staan. Vele bezoekers hebben kennis kunnen maken met honingbijen en haar diverse imkers uit de regio.

Bijenmarkt2022_2

Op de markt waren kraampjes waar je moderne bijenkasten of juist traditionele bijenkorven kon kopen. Diverse drachtplanten en bomen gaven de markt een vrolijke kleur. En er waren natuurlijk bijenproducten te koop. Honing, mede, bijenwas kaarsen in allerlei soorten smaken, geuren en kleuren.

Bijenmarkt2022_5

Verschillende verenigen waren vertegenwoordigt om informatie te delen met geïnteresseerden. Zowel imkers al niet imkers. Ook de wereldtuin wist veel bezoekers te trekken. Het was heerlijk ontspannen met een kopje thee in een tuin die schitterend in bloei stond.

Bijenmarkt2022_3

Een spannend moment is altijd de keuring. Diverse bijenproducten konden ingeleverd worden en die werden door een professioneel keuringsteam gekeurd. Verschillende soorten honing en bijenwas werden kritisch bekeken, getest en geproefd. Zowel ervaren als nieuwkomers wachtte in spanning af op de test uitslagen. Er werden hele mooie cijfers behaald in alle categorieën en vol trots haalden de imkers hun welverdiende oorkondes op. Een echte aanrader voor alle imkers om volgend jaar je producten te laten keuren!

Bijenmarkt2022_4

Gezelligheid was de hele dag te vinden in de brasserie De Kerckhaen. De nieuwe uitbater had alles keurig onder controle en de bezoekers genoten van een hapje en een drankje.

Wij willen alle betrokken en de organisatie enorm bedanken voor hun tijd en inspanning. En wij kijken al uit naar de 72ste editie in 2023!

Bijenmarkt 2022_1