Beste leden van onze bijenteeltvereniging,

Hierbij de nieuwsbrief met de activiteiten voor het komende seizoen:

Vrijdag 5 april: jaarvergadering in het ijsclubgebouw in Midden Beemster
aanvang 20.00 uur met aansluitend een documentaire over het Arista Bee research.
Uitnodiging en agenda volgt nog.

Zondag 28 april, Opendag in het Twiske.
Ook dit jaar is onze vereniging, onder leiding van Jelle, weer aanwezig op de opendag in het Twiske om jong en oud informatie te verstrekken over het leven van de honingbij.
Hulp op deze dag is altijd welkom.

Zaterdag 4 mei de 70ste Beemster Bijenmarkt, gehouden in en rond café de Kerckhaen.
te West Beemster. Aanvang 9 uur. Georganiseerd door Groep Noord Holland.
Voor deze dag zoeken we nog verkeersbegeleiders voor het parkeren op het “zandveld”.
U kan zich opgeven voor de tijden 8.30 tot 10.30 uur of van 10.30 tot 12.30 uur.

Donderdag 30 mei Hemelvaartsdag: Opendag Beemster.
Onze vereniging is ook dit jaar weer van de partij in de tuin van Marianne Eekhof.
Afgelopen jaren was het onwijs druk, zo druk dat we handen tekort kwamen.
Lydia staat haar kraam met honing en andere bijenproducten.
Kinderen kunnen waskaarsjes maken en we willen het “verhaal” van de honingbij vertellen.
Afgelopen jaar heeft onze jongste cursist en lid Sven (12 jaar) raampjes getimmerd en ingesmolten. Al met al een groot succes, maar voor deze hebben we hulp nodig……
Deze dag is van 10 tot 16 uur maar u kan zich (samen met u partner) ook voor een paar uurtjes opgeven om daarna verder de Opendag in de Beemster te bezoeken…..

Vrijdag 28 juni: de Bijensoos in de tuin van Marianne Eekhof.
Onder het genot van een bakkie koffie, drankje en een hapje gezellig praten over bijen en alles wat daarbij komt kijken.
Aanvang 20.00 uur, uitnodiging volgt.

Zaterdag 13 en zondag 14 juli: Landelijke Open Imkerij dagen.
Zaterdag 13 juli staat Marianne op de kinderboerderij te Purmerend.
Zondag 14 juli heeft Lydia Klok haar imkerij open gesteld.
Ook hier kunnen we wel wat hulp gebruiken….

Als u wil helpen op een van deze dagen, laat het me weten:
marianne-eekhof@hotmail.nl of 0637193110

Vriendelijke groeten,