Een nieuwe voorzitter

Nieuwe voorzitter
Op de foto Raymond (l) en Richard (r).

Beste leden van Bijenteelt vereniging Beemster en omstreken en mogelijke nieuwe leden,

Omdat Raymond ons helaas als voorzitter gaat verlaten doordat hij in een ander mooi deel van het land gaat wonen heb ik aangeboden om zijn voorzitterschap waar te nemen. Op dit moment ben ik al lid van het bestuur. Uiteindelijk zult u op de Algemene Ledenvergadering in 2022 de keuze maken wie de definitieve voorzitter zal worden.

Afgelopen woensdag 3 november heeft het moment van de overdracht van de voorzittershamer officieel plaatsgevonden. Voorafgaand aan dit moment is er vanzelfsprekend overleg geweest over alle zaken die noodzakelijk zijn voor deze (goede) overdracht.

Mijn naam is Richard Bos, 65 jaar en inmiddels sinds oktober 2020 met vervroegd pensioen.
Vier jaar geleden ben ik begonnen met imkeren nadat ik de basiscursus imkeren bij Marianne Eekhof heb gevolgd. Ik had altijd een stille wens om te gaan imkeren maar tijdens de cursus werd ik pas echt enthousiast! De kunde en vooral de energie die Marianne tijdens de cursus liet zien heeft mij definitief doen besluiten om te gaan imkeren. Per jaar vind ik het leuker worden omdat ik steeds meer kennis opdoe, mede door de Whatsappgroep “Bijenwijsheid” van de vereniging waarin het mogelijk is om ervaringen te delen en vragen te stellen.

In het verleden ben ik zeven jaar voorzitter geweest van een tennisclub. De functie als bestuurslid/voorzitter is mij dus bekend en ik zal mijn kennis uitstekend gebruiken in mijn periode als waarnemend voorzitter.

Namens het gehele bestuur en mijzelf, danken Raymond voor zijn inzet als voorzitter (ruim 10 jaar inmiddels) van Bijenteelt vereniging Beemster en omstreken.